دخول
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Admin | ||||
ANGELBUNSHR | ||||
noor | ||||
big poss | ||||
a.salem72 | ||||
بحور | ||||
soma | ||||
Amr said | ||||
mr_chat | ||||
قوت القلوب |
مشويات العيد
صفحة 1 من اصل 1
مشويات العيد
طريقة الكباب والكفته على الطريقه المصريه
نجيب اللحم المراد شويه ويفضل الضانى الصغير
لعمل الكباب
وكذا اللحم المفروم ونااااااعم وبه نسبة دهن لا تقل عن 25%
وهنا اللحم المفروم كان عندى احمر صافى بلا دهون ولهذا فرمت له قطعة دهن حتى تضبط معى
وانت من البدايه تحضريها من اللحام مفرومه بنسبة دهن واعلميه انها كفتة سيخ على الفحم حتى يضبطها
او اعملى زى وافرمى بالبيت وظبطى انت 000
وانا اعلم ان الكثير لا يتقن عمل الكفته بالبيت حيث انها تفك على السيخ عند الشوى
ولكن اتبعى خطواتى وتعليماتى وهتضبط بعون الله تعالى
ولا انكر انى جربتها اكثر من مرة حتى تظبط معى
وها هو اللحم مقطع صغير وايضا به نسبة دهن وكذا اللحم المفروم والدهن للكفته والخلطه البسيطه جدا للشوى وهى البصل المفروم ناعم ولحاله مع فلفل اسود وبهار لحم مشكل
نعصر البصل على اللحم اى نأخذ عصيرة فقط
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab2.jpg][/url]
ونضع التفل اى القشور فقط على الكفته بدون مائها
وها هو تفل البصل (اى قشورة المعصورة قدر المستطاع ) على اللحم المفروم والدهن والدهن هو الابيض فى الصورة وبجوار اللحم لان الللحم كان احمر صافى ففرمت له كما قلت دهنه بنسبة 20 % وكييلو الكفته يكفيه قشور بصله كبيرة او متوسطه لك المرونه مدام مائها معصور جيدا وناااعمه
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab3.jpg][/url]
وها هنا اللحم مع عصارة البصل والكفته مع التفل فقط وتبلتهم بالملح والفلفل الاسود والبهار المشكل
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab4.jpg][/url]
ثم نقوم بعمل اسياخ اللحم وهى ان نمسك السيخ ونوغزةبقطعة اللحم حتى تدخل فى السيخ
وهكذا حتى يملاء السيخ بقطع اللحم والقطعه التى ليس بها دهن توضع بجانب التى بها دهن
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab9.jpg][/url]
وها هى اسياخ الكباب جاهزة للشوى
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab17.jpg][/url]
وتشوى على الفحم مع التقليب المستمر حتى لا تحترق
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab18.jpg][/url]
وها هو شكلها النهائى وبالف هنا حبيباتى
ثم نمسك لحم الكفته وقشور البصل والتوابل والدهن ان وجد وننتقم منهم هههههه
ندعك فيهم جيدا جدا ونضربهم نعم هه على الرخام ونرزع فيهم (تخيلى اى حد لا ترضى عنه والعياذ بالله )
المهم ياخد علقه سخنه منك حتى ينعم ويندمج معا وتعاملى معه كانه عجين لتى واعجنى
مع الطرق على الرخام
وممكن نستعينى بكيس حتى لا تخربى الدنيا وتخبطى فيه هكذا
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab14.jpg][/url]
حتى نصل لهذا الشكل من التجانس والنعومه اةةةةةة هدت حيلى هه
ثم ناخذ قطعه من لحم الكفته الذى اصبح جاهز ونكورها ونضعها على طرف السيخ هكذا
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab6.jpg][/url]
ثم نضغط باطراف الاصابع على كتلة اللحم حتى تنزل واحدة واحدة على السيخ وتكون متساويه مع الحرص وعمل علامه للاصابع حتى تسهل النضج ونصل لهذا الشكل
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab7.jpg][/url]
حتى يكون هكذا 000 ومتماسك ومفرود حتى ينضج جيدا وهذا ما فعلته بعلامة اصابعى وكما تروا لحمه مثل العجين ناعم ومتماسك
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab8.jpg][/url]
وها هى اخر سيخين من الكفته يشوى على الفحم لانها تطلع دخان كتير وما عرفت اصور بالبدايه وكان اخر الشوى وبجانبه شاى الخمسينه ورغيف حواوشى حاااااار
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab11.jpg][/url]
شىء هاااااااااااااااام بشوى الكفته انتبهى وخدى نصيحة سمسم حلقة بأذنك فى شوى الكفته
[/center]
عندما تضعى سيخ الكفته وكما شرحنا الطريقه مضبوط وطبقناها
ضعى السيخ على الفحم او الشوايه الكهربائيه اى تحبى 000
لمدة دقيقتين ليس اكثر حتى تتشمع وتمسك الطبقه وبسرعه اقلبى على الجانب الاخر حتى لا تقع وتفك منك ومن ثقلها وبهذا الناحية الاخرى تتشمع وتمسك ولا تشد الباقى للسقوط وكلها تمسك ببعض ولا تفك
ثم ارجعى تانى وعيدى الشوى للجهتين حتى النضج
لان عجينة الكفته هذة او لحمتها بها نسبة دهن فاول ما تيجى الحرارة على اول جنب بتسيحه فلو زدنا من الحرارة دون قلبها على الجنب الاخر لا تتحمل الثقل وهتقه لكن لما بنلفها بسرعه بعد دقيقه كدة هتتشمع الجانب الاخر هو كمان ولا تسقط بعون الله وهذا من خبرتى بالامر وكما يفعا اصحاب المهنه
ملحوظه هاااااااامه اخرى
وهى حبيبتى كلما كان السيخ عريض كلما كان افضل وكانت النتيجه افضل لشوى الكفته بذات حتى لا تبرم وتنضج من الداخل جيدا
تابعى
نجيب اللحم المراد شويه ويفضل الضانى الصغير
لعمل الكباب
وكذا اللحم المفروم ونااااااعم وبه نسبة دهن لا تقل عن 25%
وهنا اللحم المفروم كان عندى احمر صافى بلا دهون ولهذا فرمت له قطعة دهن حتى تضبط معى
وانت من البدايه تحضريها من اللحام مفرومه بنسبة دهن واعلميه انها كفتة سيخ على الفحم حتى يضبطها
او اعملى زى وافرمى بالبيت وظبطى انت 000
وانا اعلم ان الكثير لا يتقن عمل الكفته بالبيت حيث انها تفك على السيخ عند الشوى
ولكن اتبعى خطواتى وتعليماتى وهتضبط بعون الله تعالى
ولا انكر انى جربتها اكثر من مرة حتى تظبط معى
وها هو اللحم مقطع صغير وايضا به نسبة دهن وكذا اللحم المفروم والدهن للكفته والخلطه البسيطه جدا للشوى وهى البصل المفروم ناعم ولحاله مع فلفل اسود وبهار لحم مشكل
نعصر البصل على اللحم اى نأخذ عصيرة فقط
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab2.jpg][/url]
ونضع التفل اى القشور فقط على الكفته بدون مائها
وها هو تفل البصل (اى قشورة المعصورة قدر المستطاع ) على اللحم المفروم والدهن والدهن هو الابيض فى الصورة وبجوار اللحم لان الللحم كان احمر صافى ففرمت له كما قلت دهنه بنسبة 20 % وكييلو الكفته يكفيه قشور بصله كبيرة او متوسطه لك المرونه مدام مائها معصور جيدا وناااعمه
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab3.jpg][/url]
وها هنا اللحم مع عصارة البصل والكفته مع التفل فقط وتبلتهم بالملح والفلفل الاسود والبهار المشكل
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab4.jpg][/url]
ثم نقوم بعمل اسياخ اللحم وهى ان نمسك السيخ ونوغزةبقطعة اللحم حتى تدخل فى السيخ
وهكذا حتى يملاء السيخ بقطع اللحم والقطعه التى ليس بها دهن توضع بجانب التى بها دهن
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab9.jpg][/url]
وها هى اسياخ الكباب جاهزة للشوى
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab17.jpg][/url]
وتشوى على الفحم مع التقليب المستمر حتى لا تحترق
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab18.jpg][/url]
وها هو شكلها النهائى وبالف هنا حبيباتى
ثم نمسك لحم الكفته وقشور البصل والتوابل والدهن ان وجد وننتقم منهم هههههه
ندعك فيهم جيدا جدا ونضربهم نعم هه على الرخام ونرزع فيهم (تخيلى اى حد لا ترضى عنه والعياذ بالله )
المهم ياخد علقه سخنه منك حتى ينعم ويندمج معا وتعاملى معه كانه عجين لتى واعجنى
مع الطرق على الرخام
وممكن نستعينى بكيس حتى لا تخربى الدنيا وتخبطى فيه هكذا
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab14.jpg][/url]
حتى نصل لهذا الشكل من التجانس والنعومه اةةةةةة هدت حيلى هه
ثم ناخذ قطعه من لحم الكفته الذى اصبح جاهز ونكورها ونضعها على طرف السيخ هكذا
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab6.jpg][/url]
ثم نضغط باطراف الاصابع على كتلة اللحم حتى تنزل واحدة واحدة على السيخ وتكون متساويه مع الحرص وعمل علامه للاصابع حتى تسهل النضج ونصل لهذا الشكل
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab7.jpg][/url]
حتى يكون هكذا 000 ومتماسك ومفرود حتى ينضج جيدا وهذا ما فعلته بعلامة اصابعى وكما تروا لحمه مثل العجين ناعم ومتماسك
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab8.jpg][/url]
وها هى اخر سيخين من الكفته يشوى على الفحم لانها تطلع دخان كتير وما عرفت اصور بالبدايه وكان اخر الشوى وبجانبه شاى الخمسينه ورغيف حواوشى حاااااار
[url=http://simsimtoty2.googlepages.com/kabab11.jpg][/url]
شىء هاااااااااااااااام بشوى الكفته انتبهى وخدى نصيحة سمسم حلقة بأذنك فى شوى الكفته
[/center]
عندما تضعى سيخ الكفته وكما شرحنا الطريقه مضبوط وطبقناها
ضعى السيخ على الفحم او الشوايه الكهربائيه اى تحبى 000
لمدة دقيقتين ليس اكثر حتى تتشمع وتمسك الطبقه وبسرعه اقلبى على الجانب الاخر حتى لا تقع وتفك منك ومن ثقلها وبهذا الناحية الاخرى تتشمع وتمسك ولا تشد الباقى للسقوط وكلها تمسك ببعض ولا تفك
ثم ارجعى تانى وعيدى الشوى للجهتين حتى النضج
لان عجينة الكفته هذة او لحمتها بها نسبة دهن فاول ما تيجى الحرارة على اول جنب بتسيحه فلو زدنا من الحرارة دون قلبها على الجنب الاخر لا تتحمل الثقل وهتقه لكن لما بنلفها بسرعه بعد دقيقه كدة هتتشمع الجانب الاخر هو كمان ولا تسقط بعون الله وهذا من خبرتى بالامر وكما يفعا اصحاب المهنه
ملحوظه هاااااااامه اخرى
وهى حبيبتى كلما كان السيخ عريض كلما كان افضل وكانت النتيجه افضل لشوى الكفته بذات حتى لا تبرم وتنضج من الداخل جيدا
تابعى
noor- مشرف
- عدد الرسائل : 351
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 26/10/2009
رد: مشويات العيد
فتة العيد
وعلشان العيد يبقى عيد يبقى لازم نعرف طريقة عمل الفتة، أنا عارفة إن كل الناس بتعرف تعمل الفتة بس حبيت أقولها علشان أكون فعلا قدمت أشهى أكلات عيد الأضحى لأن العيد مش بيكون عيد إلا بطبق الفتة.
المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم وياريت يكون "لحم الكتف"
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء ما اللحمة بتستوي هاتِ الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كده ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي....
بعد كده هاتِ بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.
بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
بعد كده هاتِ طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة..
وعلشان العيد يبقى عيد يبقى لازم نعرف طريقة عمل الفتة، أنا عارفة إن كل الناس بتعرف تعمل الفتة بس حبيت أقولها علشان أكون فعلا قدمت أشهى أكلات عيد الأضحى لأن العيد مش بيكون عيد إلا بطبق الفتة.
المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم وياريت يكون "لحم الكتف"
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء ما اللحمة بتستوي هاتِ الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كده ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي....
بعد كده هاتِ بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.
بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
بعد كده هاتِ طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة..
noor- مشرف
- عدد الرسائل : 351
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 26/10/2009
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء 07 يناير 2014, 11:57 pm من طرف noor
» كل اختبارات البنوك وأسئة الانترفيو
الأربعاء 13 مارس 2013, 10:45 am من طرف مريم عمر
» عملاق التحميل من الانترنت
الأربعاء 18 أبريل 2012, 11:40 am من طرف m mm
» منحة تدريب مجانية من الاكاديمية المصرية للتدريب والاستشارات
الأربعاء 18 أبريل 2012, 10:55 am من طرف m mm
» (وظائف اهرام الجمعه متجدد كل اسبوع ووفر تمن الجريده)*
الأربعاء 14 مارس 2012, 2:57 pm من طرف samiraly
» عناوين مكاتب المحاسبه تنظيم المكاتب حسب المناطق والمحافظات
الأحد 25 ديسمبر 2011, 9:31 am من طرف ANGELBUNSHR
» السلام عليكم
الخميس 01 ديسمبر 2011, 8:13 pm من طرف gogo
» دورة احتراف برنامج AutoCad 2D للمصممين المعماريين
الإثنين 14 نوفمبر 2011, 12:46 pm من طرف SALAMIHICHAM
» طلب من الاداره الكريمه
الخميس 03 نوفمبر 2011, 9:55 pm من طرف ANGELBUNSHR
» حصريا عرض TNA Impact Wrestling 2011.10.20 مترجم تحميل مباشر ع أكثر من سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:30 am من طرف ANGELBUNSHR
» WWE Smackdown 2011.10.21 XviD AVI 990 MB , RMVB 275 MB
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:29 am من طرف ANGELBUNSHR
» حصريآ وبانفراد تام على مـزيـكا تـو داي الهوم فيديـو الرائع TNA Enigma The Best Of Jeff Hardy Volume 2 نسخة Rmvb تحميل مباشر على اكثر من سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:29 am من طرف ANGELBUNSHR
» WWE.Raw.10.24.11 AVI~ 746 MB RMVB 296 MB
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:29 am من طرف ANGELBUNSHR
» ❧ حصرياً برنامج Blender 2.60a فى اخر اصداراته برنامج تصميم ثلاثي الابعاد لتصميم العاب وافلام كرتون بمساحة 24 ميجا فقط وعلى اكثر من سيرفر .
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:02 am من طرف ANGELBUNSHR
» برنامج قص وتحرير الفيديوهات الرهيب << AVS Video ReMaker 4.0.8.140 >> وحذف الإعلانات والمشاهد الغير مرغوبة مع المحافظة على جودة الفيلم تحميلـ مباشر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:01 am من طرف ANGELBUNSHR
» البرنامج الشهير ومنافس وينرار الشرس << WinZip Pro 16.0 Build 9661 Final x32 / x64 >> لضغط الملفات وفك الضغط عنها للنواتين 32 بت & 64 بت تحميلـ مباشر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:01 am من طرف ANGELBUNSHR
» برنامج الصيانة وإصلاح الأخطاء وتسريع الكمبيوتر<< WinUtilities Professional Edition 10.36 >> وأكثر من 20 وظيفة متعددة بحجمـ 7 ميجا فقط تحميلـ مباشر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:01 am من طرف ANGELBUNSHR
» ❧ حصرياً مع منافس للدونلود Download Accelerator Plus 10.0.1.0 بإصداره الأخير وعلي اكثر من سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:01 am من طرف ANGELBUNSHR
» ❧ حصرياً مع عملاق تشغيل الفلاش الذى لا يستغنى عنه احد Adobe Flash Player 11.2.202 Beta 1 بإصداره الأخير وعلي اكثر من سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:01 am من طرف ANGELBUNSHR
» عملاق محولات الفيديو " AVS Video Converter 8.1.2.510 " أروع برامج التحويل بين أنساق الفيديو والتعديل عليه - على أكثر سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:01 am من طرف ANGELBUNSHR
» النسخه الرائعه WolVerine XP SpX 2011 مدمج إسطوانه صيانه تحميل مباشر على أكثر من سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:00 am من طرف ANGELBUNSHR
» افضل برامج الصوتيات على الاطلاق "Winamp 5.622 Build 3189"بنسختيه "Full&Pro" فى اخر اصداراته على أكثر من سيرفر
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:00 am من طرف ANGELBUNSHR
» عملاق التحميل من الانترنت "Internet Download Manager 6.07 Build 14 " مرفق معه باتش التفعيل - على سيرفرات متعددة
الجمعة 28 أكتوبر 2011, 12:00 am من طرف ANGELBUNSHR
» حصرياّTna Xplosion 26.10.2011 تحميل مباشر على أكثر من سيرفر
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:45 pm من طرف ANGELBUNSHR
» حصرياً النسخة الـ HQ.TS لفيلم الأكشن والمغامرة الرهيب The Three Musketeers 2011 مترجم بنسختين RMVB & MKV-X264 تحميل مباشر
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:44 pm من طرف ANGELBUNSHR
» حصريا النسخة الـ 720p BluRay لفيلم الجريمة والغموض الرائع للنجمين "نيكولاس كيدج ونيكول كيدمان" للكبار فقط Trespass 2011 مترجم بنسختين RMVB & MKV-X264
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:43 pm من طرف ANGELBUNSHR
» حصريا فيلم فاصل ونعود نسخه DVDRip بمساحة 314 ميجا روابط مباشرة
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:41 pm من طرف ANGELBUNSHR
» حصريا فيلم الاكشن والرعب الرائع للكبار فقط Wrong Turn 4 2011 مترجم بجوده DVDRip بنسختين RMVB & MKV وعلى اكثر من سيرفر
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:39 pm من طرف ANGELBUNSHR
» انفراد النسخه الـ DVD R5 لفيلم الكوميديا والرومانسيه الرائع للكبار فقط What's Your Number? 2011 مترجم نسخ RMVB & MKV + نسخه اصليه وعلى اكثر من سير What's Your Number? 2011 DVDR
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:38 pm من طرف ANGELBUNSHR
» حصرياً فيلم الأكشن والخيال العلمي المُثير للكبار فقط Phase 7 2011 مترجم بجودة DVDRip تحميل مباشر
الخميس 27 أكتوبر 2011, 11:36 pm من طرف ANGELBUNSHR